מעשר כספים המשך

שאלה:

בהמשך לשאלה על מעשר כספים (מחילה על הטרחה של הרב, שאלה אחרונה בלנ"ד)- מהו הסכום שמספיק למחיה לשנה? אשמח למספר בבקשה. תודה כבוד הרב

תשובה:

זה מאוד תלוי בהרכב המשפחתי… רק אתה יודע האם די לך בהכנסותיך או לא. למשל, בחור רווק שחי עם ההורים ובכלל לא משתמש למחייתו בכסף שלו, כל הכנסה שלו חייבת מיד במעשר לא משנה כמה היא, זוג עם שמונה ילדים שמשתכרים 10,000 ש"ח לחודש, מן הסתם הם במצוקה … ופטורים.

שמחים עם השאלות ועונים בשמחה, אל תהיה בלחץ…