חדר כושר מעורב

שאלה:

רציתי לשאול את כבודו שאלה.
חבר שלי שמעתי אותו קורא לחדר כושר מסוים… "סטרא" היינו בגלל התערובת נשים גברים… והאמת שדי צרם לי באוזן… היות וזכור לי שכל הנביאים נענשו שדיברו לא טוב על הארץ… לכן הבנתי שלא טוב לקרוא להם "חילונים" או בשמות אחרים.. וראיתי שהבעל שם טוב קודש ע"ה כותב… לדון לכף זכות תמיד.. כי אם אדם דן לכף חובה את חבריו… אז למעשה דן את עצמו אפילו שאין בו חטא כזה או אחר.. אלא יחייבו אותו גם… למשל הוא לא עשה עבודה זרה… אך כל הכועס יהיה בעינך כעובד .. וכן.. הלאה.. וזה מסוכן לדון לחובה… אז למה לדבר על חילונים ככה שהם סטרא? מה עוד הוא בעבר… גם היה מתאמן בחדר כושר מעורב… ואמרתי לו שמה שמציל אותו מלחזור למקומות אלה היא הגדר שלו שהוא זכה להתחתן… לכן שיזהר לו להשוויץ כי המלאכים יכלים לקטרג עליו. זה נכון?

תשובה:

שלום וברכה

אתה צודק שמלדבר לא טוב ולא יפה לא מרויחים שום דבר בדרך כלל, ואין כל ענין בדיבורים כאלו. אבל את האמת צריך לדעת, שאמנם הם לא אשמים ולא יודעים והם תינוקות שנשבו ויש הרבה לרחם עליהם ולהתפלל, אבל חדר כושר מעורב הוא אכן מקום פריצות וזה תועבה. ומי יודע כמה פיגועים וצרות היינו יכולים למנוע אם לא היו מקומות תועבה בארצנו, שהרי התורה אומרת לנו "אז תקיא הארץ אתכם בטמאכם אותה". כלומר, יש הרבה ללמד זכות על אנשים שנולדו בבתים לא דתיים והם באמת לא יודעים ולא מתכוונים לעשות רע חלילה, וכולם אהובים עלינו, אבל יש הרבה להתפלל על כך שכל המקומות הלא צנועים בארצנו לא יהיו קיימים, ויתקיים בנו מקרא שכתוב: מלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים, וכל עם ישראל ישוב בתשובה שלמה לאבינו שבשמים.