השלמת תפילת שחרית

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב!
אדם היה אנוס (הגיע מאוחר לתפילה כי השעון מעורר לא עבד) את תפילת שחרית של שבת התחיל ברוך שאמר וישתבח ומכאן והלאה התפלל הכל את כל ברכות קריאת שמע השאלה אם אחרי חצות היום הוא יכול להשלים את כל מה שהוא החסיר כל הקורבנות כל ההודו כל הפסוקי דזמרא או שאין טעם עבר זמנו בטל קורבנו?
תודה רבה כבוד הרב!

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה יש להקפיד להשלים לפני חצות היום, כיון שזה חלק מתפילת שחרית.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. הבנתי את תשובת הרב אבל סליחה אם לפני חצות היום לא היה ניתן להשלים יש סעודה שנייה והוא סועד את משפחתו אחרי חצות היום ישלים או לא?

  2. לכאורה לגבי פסוקים וכו' אלו מפני מה נשלול מהשואל היקר שהיה אנוס האפשרות לסמוך על הדיעות כגון הב"ח ט"ז הפרישה והאליהו רבה ועוד שגם בחצי שעה לאחר חצות אפשר להתפלל שחרית באונס ,והמ"ב הסכים להדרך חיים שבאם קרה שהוא התפלל בחצי שעה הזאת,בדיעבד יצא שחרית.וא"כ למה שלא נסמוך לגבי פסוקים וכו' אלו להשלים אז, בפרט שלגבי תפילות אלו לא עומד כנגדן איזה טענה של ברכות לבטלה?

  3. אדרבה, אמרתי שבגלל זה פסוקים גפם אחרי צהריים יכול לומר אבל ודאי עיקר הענין הוא בזמן שראוי לשחרית. אני מקבל את ההערה לגבי חצי שעה זו שאכן נתונה במחלוקת.