המתנת ו"ע

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א שלום רב,
*השאלה בלימוד ולא למעשה
הרא"ש (מובא בב"י יו"ד קצו) כתב לענין המתנת ו עונות שתמתין עד יום חמישי לשימוש כגון ששימשה במוצ"ש אינה מתחלת לספור אלא ביום חמישי.
יש כאן ו עונות
א וליל ב וב וליל ג וג וליל ד
והרי הושלמו ו עונות.
ואם כן למה מתחילה לספור רק ביום חמישי תתחיל לספור ביום רביעי דהיינו סוף ליל רביעי ,שאין חשש כבר שתסתור.
נ.ב. אני מבין שחסרה אצלי איזו הבנה בסוגיא

תשובה:

בדיקת הפסק טהרה תמיד נעשית ביום ולא בסוף הלילה. בדיקת לילה אינה מועילה, לכן ביום ד' אינה יכולה לפסוק בטהרה שמא תפלוט בליל ד', ובסוף הלילה אינה יכולה כי זו בדיקת לילה, לכן היא ממתינה למחר.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. עיקר הדגש, שיום שבעה נקיים מתחיל בתחילת הלילה. ואם בלילה יש עדיין חשש פליטה אין אפשרות למנות את היום היום הזה ליום ראשון של שבעה נקיים. ולכן יכולה למנות רק מהיום החמישי.