המשך שאלה – מעשר כספים

שאלה:

בהמשך לשאלתי, אני מעוניין לתרום למפרע, רק רוצה לדעת את הסכום ממנו אני צריך להתחיל את חישוב ההפרשה.
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אין סכום שאותו לא מפרישים, אלא כל אדם שיש לו הכנסות שמספיקות לכדי מחייתו באופן נורמלי ומספק חייב במעשרות, ואז הוא מעשר את כל הכנסה שלו. הסיבה שאמרתי לא לעשר למפרע, משום שיש מחלוקת באחרונים האם מעשר היא חובה גמורה או מנהג, ובאופן זה שמדובר בכסף שכבר לא קיים וזה הון רב, יש לסמוך למפרע על הסוברים שזה מנהג,] ומכאן ולהבא להפריש.

ברכה והצלחה ורוב שפע.