תפילין בהמה גסה – בחירת צורת קשרים

שאלה:

שלום הרב,

אני מעוניין לרכוש תפילין חדשות, מבהמה גסה ובנוסח אשכנז/ או אשכנז האר"י (עוד לא בחרתי, אני תוהה לגבי זה משום שאני מתפלל בנוסח ספרד חסידים, אני נמצא בציבור הציוני דתי ועקב כך בחרתי בנוסח הרווח בציבור).

אשמח לדעת באיזה קשר לבחור בתפילין של ראש (ד' או מרובע) והקשירה של יד – פנים או חוץ?

כרגע אני מניח תפילין ספרדי פשוט, בהמה דקה (קניתי כשהתחלתי לחזור בתשובה וזה היה הסוג הכי זול בזמנו) והיום אני מעוניין להדר ולהניח בנוסח שהיו נוסח האבות ממזרח אירופה (אוקראינה), אשכנז או אשכנז האר"י.

תודה.

תשובה:

שלום וברכה

לא מתאים לך בכלל כתב האר"י זה ממש לא הנוסח שהיה מקובל במקום מוצאך. אתה צריך תפילין אשכנזיות רגילות, כתב בית יוסף, קשר ד' רגיל ולא מרובע, והקשירה כלפי פנים ולא בחוץ. כדאי מאוד להדר בזה, תפילין עור בהמה דקה נפגמות בקלות, ובדרך כלל גם כל עשייתן והפרשיות, לא בהידור…

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה הרב,
    כרגע עשיתי חישוב התפילין המהודרות עולות סביבות 4000-,
    האם מומלץ לקנות בפריסה של עשרה חודשים כך שיצא 400, עבור הידור המצווה?

    אני ואשתי מתפרנסים מעבודה בחינוך והוראה, והמשכורות לא יציבות תמיד (אני מורה קבלן, כך שבחופשים אני לא מקבל שכר) ואשתי סייעת בגן.

    למרות שזו לא שאלה הלכתית, אשמח אם תוכל להתייחס לשאלה הזו מלפני משורת הדין.

    תודה הרב.