תלונה נגד "צינתוקים"

שאלה:

כידוע יש הרבה פעמים שיחות של צליל-ניתוק…וזה מטריד מאד. מכל מיני גופים שונים ומשונים. לאחרונה פתחו קו של הרשמה שלא יחייגו. כנראה שלחלק מהגופים זה לא עוזר. האם מותר להגיש נגדם תלונה רשמית במאגר הנ"ל, או אפילו לבית משפט [או שצריך קודם לנסות לאתר מי הם ומי עומד מאחוריהם – זה מאד קשה כידוע, כי זה גופים קקיוניים]
והאם מותר להגיש כנ"ל גם נגד גופים שבעקרון חיוביים [כמו גופי צדקה וכד'] אבל שהקדישו הסאה בצנתוקים בכל עת ועונה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לתבוע בערכאות וכל תביעה יש לתבוע בבית דין. בהטרדה של צינתוקים אין לבית דין אפשרות לקנוס אותם. ולכן יש להקל שאם מתרים בהם תחילה שאם ימשיכו לצנתק יגישו נגדם תביעה משפטית. ואז יהיה מותר להגיש נגדם תביעה.

הטוב היה שבתי דין יתאחדו ויתקנו שאין לשלוח צינתוקים מלבד במקרים בודדים שבית דין יראה לנכון להקל בדבר. ובית היה מפרסם שמי שיפר את התקנה יהיו רשאים להגיש נגדם תלונה בערכאות. נקווה שתהיה תקנה כזו, אבל כל עוד ואין תקנה כזו אסור להגיש נגדם תלונה בערכאות.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה
    הבעיה שאין במי להתרות, רבים מהם אנונימיים
    האם יש באמת אפשרות שבתי הדין יתאגדו?
    או לפחות יוציאו מכתב שאין לתרום\לסייע לארגון שמצנתק?