שמיעת לשון הרע

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אני משתדלת להתרחק מלשון הרע ולא לדבר דברים עם תוכן כזה, אבל לגביי שמיעה אני הרבה פעמים נכשלת פעם אחר פעם וזה גורם לי להרגיש ממש רע עם עצמי .כל פעם כשזה קורה אני אומרת לעצמי שבפעם הבאה כשזה קורה אני אעצור את האדם שמדבר איתי ויוכיח אותו על זה אבל ברגע האמת עם אנשים מסויימים נהיה לי חוסר ביטחון מולם ואני שותקת.. רציתי לדעת מה אפשר לעשות ואיך לתקן. כי אני מרגישה שכל פעם שזה קורה אני מבקשת סליחה מהקב"ה ואומרת שפעם הבאה אני אתגבר עלזה ואז ברגע האמת לא עושה שום דבר ואני מרגישה שעכשיו אין באמת משמעות לחזרה בתשובה שלי עלזה.

תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

הנסיון באמת לא קל לפעמים… מה שחשוב, הוא שגם אם נכשלנו ושמענו, לחשוב בדעתנו שאנחנו לא מקבלים את הלשון הרע הזה, לדון לכף זכות, שמן הסתם זה לא בדיוק היה כך, ואולי גם היתה סיבה כזו וכזו וכו', עד שבעצם תהיה לנו הבנה שבעצם כל הסיפור הזה לא נכון…

בהצלחה רבה מאוד.