ממזר לפי ר' עקיבא

שאלה:

שלום,
האם לפי ר' עקיבא ממזר הוא גם מאישה לבעלה לאחר שזינתה והם אסורים בלאו? או מפני שהם נשאו בהיתר, ר' עקיבא לא כולל מקרה זה בממזרות? זה לא מובן לגמרי מדבריו.
תודה

תשובה:

שלום רב,

למרות שיש בזה איסור לאו. גם הילדים שיוולדו לאחר מכן הם אינם ממזרים גם לדעת רבי עקיבא. כפי המבואר ביבמות מט,א-ב: "הכל מודים בבא על הנדה ועל הסוטה שאין הולד ממזר, נדה – דהא תפסי בה קידושין, שנאמר: ותהי נדתה עליו, אפי' בשעת נדתה תפסי בה קידושין, סוטה נמי – דהא תפסי בה קידושין".