כבוד תלמיד חכם

שאלה:

שלום הרב,
למדתי בכולל שהראש ישיבה שם ירד ופגע בי(ולדעתי לא רק בי)אני אף פעם לא הגבתי אבל אחרי שנה שלמדתי שמה נמאס לי והחלטתי לעזוב.
אז אמרתי לראש כולל שהמרחק קשה לי(שזה לא ממש שקר אבל לא הסיבה העיקרית)מאז הוא ניסה להתקשר אליי מספר פעמים ולא עניתי לו.שלחתי לו הודעה תודה רבה על הכל וכו.
האם אני צריך לחזור אליו או משהו כזה?או שמספיק ששלחתי לו הודעה וזהו.הוא גם ענה לי בהודעה שהוא מצפה ממני לטלפון.חשוב לי לומר שהוא תלמיד חכם גדול,רק שהוא מאוד פגע בי מספר לא קטן של פעמים

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי צריך להיות בן אדם… גם אם הוא לפי דבריך לא היה כזה… תתקשר תודה לו יפה על כל השנה תאמר לו שבאמת לא מסתדר לך ותמיד תזכור את השיעורים היפים ואת השנה המועילה שהיתה לך שם. אל תכנס לשום דיון הנוע ללמה ולמה… פשוט תפרד יפה ותסגור את הפינה הזו נכון. זה נכון לא רק בגלל שהוא תלמיד חכם כפי שציינת בכותרת, אלא בעיקר בגלל שאין טעם אף פעם להשאיר אחריך משהו עכור, לא עם שכנים ולא עם אנשים בכולל או בעבודה או בבית הכנסת או בכל מקום אחר, תמיד צריך להיות נוח לבריות גמיש ונעים וכך תהיה בעזרת ה' גם נוח למקום.

בהצלחה רבה מאוד בכל אשר תפנה.