איך משכנעים אדם להמנע מהשפעה שלילית?

שאלה:

אישה שיש לה חברה שמשפיעה עליה לרעה איך אפשר לגרום לה להבין את זה?? היא פשוט מושפעת מהדברים שהיא עושה.

תשובה:

שלום וברכה ידידי

שאלתך מאוד מורכבת ולא ניתן להשיב עליה כך… מה שברור, הוא שלחץ לא ישכנע אותה, היא צריכה באמת להשתכנע בכך, ולשם כך צריך שני דברים בסיסיים: 1. שנבין מה הנקודה שחסרה לה והיא מוצאת את הצורך הזה דוקא בחברה הזו? כלומר, עד שלא נבין מה הצורך שגורם לה להתחבר אליה עד כדי שאינה שמה לב למה שזה גורם לה, לא נוכל לספק לה תחליף או להציע לה תחליף, ואז יהיה קשה מאוד להפריד ביניהן. 2. היא חייבת להיות משוכנעת לגמרי שהדברים שאתה אומר הם מתוך רצון ודאגה לטובתה שלה, ולא מתוך רצון שלך למשוך אותה אליך, מתוך קנאה או תחרות או סתם אג'נדה שלא רואה אותה ואת צרכיה, לכן זה צריך לבוא עם המון אמפתיה…

כתבתי בקצרה אבל שים לב אלו עקרונות חשובים.

בשורות טובות.