פנסיה שלא דווח על פעילותה

שאלה:

שלום.
עבדתי במשך כשנה במקום עבודה שהפריש לי פנסיה החל מ-6 חודשים לאחר תחילת העבודה.
אך היום לאחר כשנה מאז, נודע לי שמאחר והיתה לי אז כשנכנסתי לעבודה, פנסיה פעילה מעבודה
קודמת, אז עפ"י החוק אני זכאי לפנסיה מהיום הראשון לעבודתי שם.
האם ניתן לתבוע את תשלום הפנסיה לאותם 6 חודשים ראשונים לאחר שנה מתום עבודתי שם, למרות שאז לא ידעתי על כך ולא הודעתי על כך?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה תשלומי פנסיה מחויבים כפי החוק – היות והחוק מחייב לשלם והחוק התקבל כמנהג לכן לפי חייבים לשלם גם לפי הלכה. ולכן אם לפי חוק חייבים לשלם לך פנסיה מהיום הראשון גם אם לא הודעת על כך, מותר לך לבקש מהם פנסיה מהיום הראשון. ואם לפי חוק אם לא הודעת הם לא חייבים לשם, לא ניתן לחייב אותם לשלם. ולכן כדאי שתתייעץ עם רו"ח על זכויותיך.

בהצלחה.

מקורות:

במשנה ב"מ פג, א השוכר את הפועלים… הכל כמנהג המדינה. ומכאן נפסק בשו"ע סימן שלא שכל הטבות שמקובל לתת לפועלים חייבים לשלם גם לפי הלכה.