השקעות לפי דין תורה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
ראשית אציין שאני לא בטוח שזה המקום לשאול,
אני מעוניין להשקיע כסף בקרן השתלמות/בקופת גמל ורציתי לדעת האם חובה הלכתית להיות במסלול שנקרא מסלול הלכה או שאפשר גם להיות במסלולים אחרים, ואם אפשר קצת הסבר מה זה מסלול הלכה,
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מסלול הלכה מקפידים שהשקעות והמניות יהיו רק בדברים המוצרים ולא בדברים שקיים בהם חששות של איסורי תורה כגון חילול שבת, ריבית, מאכלות אסורות ועוד. ראוי להצטרף למסלולי הלכה, אולם יש יש בזה הפסד כספי יש להקל להצטרף למסול רגיל. וראה כאן בהרחבה.

בהצלחה.