תחנון במנחה ביום שהיה ברית מילה בבית הכנסת

שאלה:

היום התקיימה ברית בבית הכנסת.האם לומר תחנון המנחה?

תשובה:

שלום וברכה

אם תפילת מנחה היא לאחר גמר הברית, אומרים תחנון, אלא אם כן מתפללים באמצע הסעודה עם התינוק.

מקורות:

משנה ברורה סימן קלא ס"ק כה

 אף על פי שמתפללין וכו' – ודעת רש"ל וב"ח וט"ז דאין אומרים כשמתפללים אצל התינוק ובא"ר הכריע דאם מתפללין מנחה בבית התינוק קודם הסעודה או באמצע סעודה א"א תחנון אבל לאחר בהמ"ז אומרים תחנון וכ"כ בדה"ח וכתב הח"א דכל זה כשמתפללין אצל התינוק אבל כשמתפללין בבית אחר אף על פי שהבעל ברית שם אומרים תחנון אפי' קודם הסעודה. וכתב עוד דבעל ברית וסנדק ומוהל א"א לעולם במנחה אפילו לאחר בהמ"ז דיו"ט שלהם הוא: