איך מחלקים את העלות יסודות הבניה

שאלה:

אנחנו עומדים לצאת עכשיו בבניה הרחבה של סלון 3 שכנים
האם עלות היסודות אמורה להתחלק בין 3 השכנים שווה בשווה
או שדיירי הקומה ה-3 אמורים לשלם יותר(ככה לפי טענת השכן הגר בקומה שניה)…

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה שלושת הדיירים צריכים לשלם עבור היסודות בשווה. והעמודים של הקומה הראשונה מתחלק בין שלושת הדיירים. והעמודים של הקומה שנייה מתחלק בין הקומה שנייה לקומה שלישת. והעמודים של הקומה שלישית משלם הקומה שלישית לבדו.

בבתי דין ממליצים שאם שלושת הדיירים בונים בהינף יד ישלמו שלושת הדיירים את כל העלות של היסודות והשלד והחיפוי בשווה בשווה – וזה הדרך הנכונה יותר לפנים משורת הדין.

בהצלחה.