רצועת תפילין שנקרעה – לתופרה

שאלה:

הרצועה של תפילין של יד נקרע באמצע האורך, ונשאר לי כדי לכרוך שלוש כריכות בזרוע ושלוש כריכות של האצבעות,
מותר לתפור החתיכה שנקרעה עם החתיכה שנשאר ?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה נחלקו הדעות,  בביאור הלכה בסי' לג כתב שבאופן זה גם אחרי התפירה צריך שהכריכות על האצבעות יהיו לפני התפירה, ואחר כך יחזור ויכרוך על הזרוע, דבר לא מוצלח ואינני יודע כיצד זה נעשה. אמנם יש חולקים, דעת רבי שלמה קלוגר זצ"ל שאפשר לכרוך רגיל. בכל מקרה זה רק להלכה, אבל למעשה היום שבכמה עשרות שקלים יש רצועות מהודרות, ואולי כמה מאות שקלים למהודרות מאוד, תקנה לך רצועות מהודרות ותשמח בכקיום המצוה בהידור ובצורה טובה.

אני בטוח שרצועות כאלו הן גם מקולפות מן הסתם וכו'.

שבוע מבורך.