אכילת פירות שביעית

שאלה:

שלום
מה הכוונה של תוספות בדף לט סוכה עמ' א' : ואין מספר לדינים ולאיסורים שיש בפירות שביעית שצריך לנהוג בהם קדושת שביעית" –
שלחו לי פרסום שאני מקבל במייל של העדה החרדית לפני טו בשבט, שכל הרימונים הם קדושת שביעית מארץ ישראל, ושם ציטטו את התוספות הנ"ל.
אני יודע שהעדה לא מביאים לחנויות פירות בקדושת שביעית כלל. מה כוונתם שלא יאכלו פירות שביעית כלל? ז"א מחמת חששות האיסורים אני צריך להמנע מאכילה שמא אעבור איסור, יש לציין שבשנת השביעית יצא לי בשוגג להשליך שאריות של פרי שהיה קדוש בקדושת שביעית, וכן יצא לי לרכוש פרחים ללא ריח שהיה בהם חשש "נעבד",
אודה להתייחסותכם

תשובה:

שלום וברכה

אדרבה, מצוה לאכול פירות שביעית ככל שזה נעשה באופן הנכון והראוי, לא שמור ונעבד, ונוהגים כהלכה בלי להפסיד את הפירות, וזה בחלוקה ולא על ידי מסחר, כך דעת הרמב"ן, שמה שאמרה תורה והיתה שבת הארץ לכם לאכלה, אין הכוונה רק למעט – ולא להפסד, אלא גם לומר לך שיש מצוה באכילתם. הם לא מביאים לחנויות מן הסתם כדי שלא להכשל באיסור סחורה.

ברכה והצלחה ושבת שלום.