תרומה לגויים שחוו אסון

שאלה:

בס"ד
שלום רב, עכשיו ראיתי שאוספים תרומות של ציוד ובגדים לנפגעי אסון רעידת האדמה בטורקיה. האם זה נחשב מתנת גויים שהיא אסורה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

יש לנו כלל שמפרנסים עניי אומות העולם ביחד עם עניי ישראל מפני דרכי שלום, אל הלכה זו יותר אמורה בקופת צדקה כללית שפונים אליה מכל מקום, כמו למשל מדינת ישראל שראוי שתתמוך בנפגעי הרעש ויש בזה כדי להרבות אהבת ישראל ולמנוע איבתם. אבל אדם פרטי שסביבו יש כל כך הרבה עניי ישראל, יתן קודם לעניי ישראל.

ברכה והצלחה