רכישת כרטיסי טיסה מכספי מעשר

שאלה:

שלום וברכה,
אדם שרוצה לעשות סעודת פורים לכל משפחתו, הוא גר בחו"ל ורוצה להביא את בניו אצלו לסעודה.
יש בין ילדיו אברכים לומדי תורה, וגם יש שעובדים אבל אין להם כסף בשביל הטיסה לחו"ל.
האם מותר לו לשלם את הטיסות ושאר ההוצאות מכסף מעשר?
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

ככלל אינני רואה כאן סיבה למה לתת מכספי מעשר? הם לא נזקקים שנצרכים לכספי צדקה והצורך להיות כולם יחד בפורים אינו מצריך נתינה ממעשרות. אמנם נראה שאם לא נפגשתם כבר זמן רב מאוד וזה קשה לכולם, והם לא יכולים לממש את רצונם לראות אתכם כי אין להם את האמצעים, זה כבר אפשרי, ככל תמיכה בלומדי תורה. כלומר, הכלל המנחה, הוא שלתת לאברך שאין לו אמצעים, דבר שנדרש לו מאוד והוא מרגיש מאוד בחסרונו, זה אפשרי מכספי מעשר, אבל סתם חוויה משפחתית באופן שאין צורך ממשי, אין לתת מכספי מעשר.

ברכה והצלחה