חריטה על טבעת נישואין לפני החתונה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם יש איסור על לחרוט טבעת הנישואין משהו? אני הבנתי שיש סגולה לזרע בר קיימא לחרוט ה׳ על חלקה הפנימי של הטבעת.

בנוסף, האם יש איסור לחרוט על החלק החיצוני? ארוסתי הציעה ש חרוט את השמות שלנו (שלה על הטבעת שלי ולהיפך)

תשובה:

שלום רב,

אין איסור לחרוט על הטבעת. באופן כללי ההלכות שנאמרו בעניין של זה טבעת הנישואין נוגעות לכך שהאישה תדע בדיוק איזה ערך של טבעת היא מקבל ולא שיהיה מצב שהיא תקבל טבעת של זהב וחתשוב שהיא של כסף. וכד', כפי שהביא הרמ"א בסי' כז שלכן נוהגים לקדש בטבעת חלקה כדי שלא תטעה בערכה. אבל אין איסור לחרוט.