השבת אבידה – חצאית שנשכחה בחנות

שאלה:

עבדתי לפני 4 שנים בחנות בגדים,
היה כתוב בחנות שלט "כל מי שמשאיר כאן משהו ולא בא לבקש תוך 30 יום הרי זו הפקר"
יום אחד נכנסה בחורה וטענה שאתמול היא שחכה בחנות חצאית,
נסינו לבדוק אם מצאו משהו…. לא מצאנו כלום, ואמרנו שלא מצאנו דבר,
אחרי כמה ימים מצאנו את החצאית על הסטנד בין החצאיות שנמכרות בחנות, כנראה אחת מהמוכרות חשבה שזה מהחנות ותלה את זה שם.
בעלת החנות שמה את זה בצד, אחרי כמה זמן היא אמרה שעבר כבר המון זמן, היא לקחה את זה ושמה בפח.
כאב לי הלב – חצאית חדשה בפח? הוצאתי את זה משם במחשבה לעשות השבת אבידה, זכרתי מי הייתה הבחורה, וניסיתי לברר איך אני מגיעה אליהם,
קבלתי טלפון מאחת, ניסיתי להתקשר הם לא ענו, שמתי את זה בצד…. ושחכתי מזה,
כל שנה לפני פסח אני מוצאת את החצאית שוב, ואני לא יודעת מה אני אמורה לעשות איתו…. כבר לא נעים לי להקשר ולהגיד שמצאתי חצאית לפני 4 שנים +, ועוד הוצאתי את זה מהפח,
אז מה בעצם חובתי לעשות כרגע?
בתודה מראש על התשובה.

תשובה:

שלום וברכה,

את יכולה לזרוק את החצאית לפח. גם היא התייאשה וגם יש תנאי שהכל הפקר, וגם החצאית נזרקה לפח ואת הוצאת ואתה מהפח, ולכן היא הפקר וכיון שלא באו לקחתה אין מה לעשות אלא לזרוק לפח.

בהצלחה.