עונש הפונה לערכאות

שאלה:

איזה עונש יוטל על הפונה לערכאות?

תשובה:

שלום וברכה,

כתב השולחן ערוך סימן כו: "וכל הבא לידון בפניהם, הרי זה רשע, וכאילו חרף וגדף והרים יד בתורת מרע"ה. הגה: ויש ביד בית דין לנדותו ולהחרימו עד שיסלק יד העובדי כוכבים מעל חבירו. וכן היו מחרימין המחזיק ביד ההולך לפני עובדי כוכבים. ואפילו אינו דן לפני עובדי כוכבים, רק שכופהו על ידי עובדי כוכבים שיעמוד עמו לדין ישראל, ראוי למתחו על העמוד". ובביאור הגר"א הביא את דברי המדרש "שכל מי שמניח דייני ישראל והולך לפני עכו"ם כפר בהקב"ה תחלה ואח"כ כפר בתורה".

מה יותר גרוע מלהיות רשע ומרים יד בתורת משה וכופר בקב"ה ובתורה.

במדרש כתוב שאם אין למטה יש דין למעלה – מי שמתחמק מלבוא בבית דין, ידונו אותו בבית דין של מעלה – ח"ו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בתכלס מה הבית דין עושה היום בעניין "ויש ביד בית דין לנדותו ולהחרימו עד שיסלק יד העובדי כוכבים מעל חבירו"?
    ומה דינו של הטוען רבני שמשכנע ללקוח שלו ללכת לבית משפט במקום לדין תורה?

  2. היום אין לבית דין מה לעשות.
    וטו"ר או עו"ד שמשכנע לקוח לדון בערכאות, הרי הוא מרים יד בתורת משה. מה יותר חמור מזה?!