נתינת דבר מאכל לא כשר לגוי

שאלה:

אני גר בחו"ל והרבה פעמים בשביל לדרבן ולתת מוטיבציה לגויים שבאים לעבוד אצלנו אנחנו נותנים להם ממתק… זה יכול להיות לעוזרת בית או לשוער בבניין או סתם פועל שבא לעשות אחזה עבודה האם אני צריך להביא להם דווקא דברים כשרים או אפשר כל דבר? אצלנו כמעט ואין דברים כשרים ומה שיש יחסית יקר…
הממתקים שאנחנו מבאים זה בדרך כלל שוקלדים וופלים ועוגיות….

תשובה:

שלום וברכה

יש מאכלים שאסורים רק באכילה ויש שאסורים גם בהנאה. למשל בשר טרף או בשר חזיר הוא רק איסור אכילה ומותר לתת לגוי ["לגר אשר בשעריך תתנו או מכור לנכרי"], אבל בשר שהתבשל עם חלב או ערלה הם איסורי הנאה ואין ליתן לו. אני מניח שהמוצרים שאתה קונה אינם אסורים בהנאה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. עיקר הבעיה של סחורה כפי שמבואר דרכי תשובה קיז כז, שאם לא יקנה מאכל אסור יצטרך לקנות כשר שיקר יותר ונמצא שעשה סחורה במאכל אסור, אמנם אם זה לא דבר שמתחייב מההסכם, או אין בדוקא רגילות לתת את זה, זה רק הוא נותן באופן בלתי מתבקש ומחוייב, ובזה לא צריך לדקדק שיהיה כשר.