ניחום אבלים – גבר מהעבודה

שאלה:

אני עובד במקום עבודה חרדי, במקום עובדים גברים ונשים, האם לאשה העובדת במקום מותר לנחם אבלים גבר מהצוות היושב שבעה ?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהנימוס מחייב והדבר נעשה באופן מנומס ולא חברי קרוב, זה אפשרי, ובדרך כלל נכון כך לעשות. כמובן עושים את זה קצר ושומרים על כללי הצניעות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. השואל מן הסתם מתכוון שאותה אשה מהעבודה תגיע לניחום אבלים היכן שיושב החבר לעבודה, ותאמר לו דברי ניחומים.

    אני חושב שהדבר מאוד מיותר ועלול להביא לידי מכשול. ומוטב שתאמר לו בעבודה משהו כמו "משתתפת בצערך" או "מן השמים תנוחמו" ותמשיך בדרכה.

  2. לענ"ד הקשר בין חבר לחברה לעבודה צריך להיות אך ורק בענייני עבודה, וכל דבר מעבר לזה עלול לקשור ביניהם וליצור ביניהם ידידות, ולהוביל לפירוק בתים בישראל.

    ולפעמים זה מתחיל מאמירה נימוסית של "בוקר טוב" או "אם תרצי שאכין לך כוס קפה, אני ממילא מכין כרגע לעצמי" ונגמר היכן שנגמר.

    לכן, כשהולכים על פי תהום פעורה, אני הייתי ממליץ אפילו להימנע מלנחם, אולם במקרה שעלול להיפגע, או כדי לא להיות מוזרה ויוצאת דופן, יש לומר כמה מילות ניחומים כשפוגשת בו בעבודה. אבל ללכת אליו ולנחמו, זה מוגזם.

    כך לענ"ד. אין זה ענין הלכתי אלא סוף מעשה במחשבה תחילה.