תשלום הוצאות מיזם ממעשרות

שאלה:

שלום רב
אני מפיקה מיזם אשר מטרתו עזרה לנשות הציבור החרדי (הפקת מגזין דיגטלי המאפשר רכישות כשרות לבגדי נשים ברשת)
למיזם זה הוצאות שאני לא יכולה לשלם בשוטף לבד
במקביל אני שולחת מגזין נוסף אשר על ידו אני אמורה להרוויח כסף מאחוזי מכירות (כרגע זה לא הרבה אבל אולי בעתיד)
השאלה שלי האם ניתן לשלם את הוצאות המגזין מכספי מעשרות?
כיוון שזה מאוד עוזר ומביא תועלת רבה .
כמו כן האם ניתן את הכספים שהוצאנו עד כה ללא שום רווח להחזיר מכספי מעשרות.

תשובה:

שלום וברכה

לא נשמע לי כל כך… אני מבין שזה משהו שאת עכשיו משקיעה בלי להרויח מתוך מטרה לעשות עסק בהמשך, לא מדובר באיזו שהיא פעילות חסד, אז למה ממעשרות? אולי לא הבנתי נכון את המקרה? תנסי לפרט יותר. מה בעצם הקושי של נשים להגיע לחנויות בגדים כשרות? הארץ מלאה בחנויות. הן מקבלות את הבגדים זול יותר?

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא
    כיום הנשים החרדיות בעלות אינטרנט מסונן. אינן יכולות לרכוש בגדי נשים בצורה מקוונת (לא בחנוית)
    רכישת בגדים באתרי חו"ל ששם הכל עולה מחצית מהארץ..
    בגלל סינון מהודר אי אפשר לרכוש כך.
    ועל כן המיזם הזה עוזר לכל הנשים שרוצות לקנות בזול ואין להם את האפשרות בגלל חסימת האינטרנט
    ובזכות המגזין שלנו הם מזמינות לעצמם בגדים יפים זולים ובצורה כשרה.

  2. ואת מרויחה מזה או לא? אם זה ללא כוונות רווח סתם להפיץ, וזה חוסך כסף למשפחות אברכים, נראה שאפשר ממעשרות. אם זה ביזנס, גם אם לוקח זמן עד שהוא מכניס כסף, זה קצת בעיה.