שאריות של שמן בנר שבת

שאלה:

שלום,
נותר לי שמן בכוסית מנרות שבת ( אחד הנרות כבה באמצע, הוא דלק זמן רב ) , מה לעשות עם השמן הנותר? האם להשתמש בו בשבת הבאה? או שאפשר לזרוק אותו (הרי הוקצה למצוותו)? או סתם לבערו?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין מותר לזרוק לאשפה רגיל, אבל ישראל קדושים ונהגו להצניע בדרך כבוד – לזרוק בשקית אטומה וכדומה, ויש שאף החמירו לשרוף אותן בנפרד או בשריפת חמץ. אפשר גם להתנות מראש שלא יתקדשו. כמובן אין כל בעיה להשתמש בשבת הבאה, כך הכי נכון מן הסתם.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק מג סעי’ מד וכף החיים סי’ רצז ס”ק יא.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כתבו חז"ל תשמישי מצווה נזרקים, אבל ודאי שכוונת חז"ל שאין לבזותם מעיקר הדין, אלא דיברו על זריקה ללא ביזיון,אבל אנו בימנו שהפחים מלאים טיטולים וצואה, הרי שמעיקר הדין אסור לזרוק באופן רגיל,אלא בשקית בתוך שקית,או בשקית אחת עבה ואטומה היטב