פירות מיובשים / ברכתם / נגיעות חרקים

שאלה:

1) האם הברכה על פירות מיובשים היא אותו ברכה כמו הטריים או שהייבוש משנה את צורתו ומוריד את ברכתו?

2) האם פירות מיובשים יותר נגועים מהטריים או שהייבוש לא ”מזמין” חרקים?

תשובה:

שלום וברכה

1. הברכה היא אותה ברכה כיון שהייבוש לא גורם לאיבוד הצורה כמו טחינה וכדומה. ואגב גם באופן שיש שינוי צורה אבל הוא עדיין שלם, כמו בחיטה תפוחה או פופקורן וכדומה, הברכה לא משתנה.

2. בודאי יש בפירות יבשים הרבה יותר נגיעות מכמה סיבות, הן מחמת השהות הממושכת, הן מחמת המתיקות הרבה, הן מחמת שיטות הייבוש שנעשה במקומות שאינם סטריליים לחרקים. בכל פרי יש להתעדכן לגבי רמת נגיעותו ואופן בדיקתו. למשל תאנים מומלץ בכלל לא לאכול, תמרים יש לפתוח ולבדוק מול האור, שזיפים מיובים בדרך כלל נקיים, צימוקים מקליפורניה יותר נקיים ממקומות אחרים יש להמנע וכל מקרה יש להשרות במים עם סבון כמה דקות ולרחוץ היטב היטב. חמוציות בחזקת נקי וכן על זה הדרך.