סעיף בחוזה שמחייב לדון בערכאות

שאלה:

שלו’ וברכה
האם מותר לחתום על חוזה קניית דירה מחברה כאשר בנוסח החוזה מופיע סעיף שהצדדים מסכימים שבמקרה של מחלוקת סמכות השיפוט מסורה לביהמ”ש בתל אביב?
מדובר על דירה בפרוייקט ולא בקני’ יד שניה.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

לקוח שעוסק מול אדם/חברה שאינם שומרי תו"מ מותר לו לחתום על חוזה שמתנה שכל התדיינות תהיה בבית משפט אזרחי.

בהצלחה.

מקורות:

בחתימה על חוזה שמחייב לדון בבית משפט אזרחי אין בחתימה איסור, אלא שמייקר אותם ויש בזה משום חילול השם. ובמקרים שעוסק עם חילונים וחותם על כך שלא מרצונו – לא מייקר את בית משפט, ואין בזה משום חילול השם, וגם אם לא יחתום ידונו אותו בבית משפט. ולכן מותר לחתום חוזה מול חברת תקשורת/חשמל/מים/ועוד. וכן מותר לחתום חוזה על רכישת דירה מאדם שאינו שומר תו"מ כיון שגם ללא חתימת החוזה יתבע אותו השני בערכאות.

כן כתב הגאון הרב יהודה סילמן בקובץ הישר והטוב ח"ד עמוד מו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כחותמים מול חברה אין הרבה מה לעשות אך כשמדובר באדם פרטי, אין צורך לדרוש ממנו ב"ד רבני? כמו שמתווכחים על עוד נושאים בחוזה