מעשר כספים – מחילת חוב להורים

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לשאול כך: ההורים התחייבו לתת סכום כסף גדול מאד לצורכי חתונה ודירה לכן הם לקחו הלוואה גדולה שההחזר הוא דרך עו"ש בבנק שלנו,אנחנו לא מבקשים שיפקידו כל חודש על ההחזר, אך אם מותר לחשב את ההחזר למעשר כספים, תזכו למצוות.

תשובה:

שלום וברכה

ככל שההורים נזקקים לעזרה, וזה לא כסף אבוד מבחינתכם, כלומר תוכלו לבקש ולקבל, רק אתם מעדיפים שלא לקחת מהם, בהחלט ניתן לנכות את הכסף הזה מחישוב המעשרות, כיון שקיים חוב על ההורים לשלם את זה. אדרבה, לתת להורים הנצרכים שמחתנים ילדים זו הצדקה המעולה ביותר.

בהצלחה רבה ושפע גדול.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה על ההתערבות, אבל לעצם העניין, אין כאן חשש ריבית? כאשר ההורים לוקחים את ההלוואה והתשלום יורד מחשבון הילדים?

  2. אם ההורים התחייבו מתחילה שהילדים יקחו משכנתא בסכום מסוים, וההורים ישלמו את המשכנתא, אין איסור ריבית. אם התחייבו על סכום מסוים וההורים נקלעו לקושי ובשקו מהבן שייקח משכנתא והם ישלמו את הקרן וריבית, יש בזה איסור ריבית, וצריך לערוך היתר עסקה בין ההורים לבני הזוג.