לתבוע גוי שהזיק בערכאות

שאלה:

שלום רב
בדואי התנגש ברכבי ונמלט,
ב"ה שלום לנו אך הרכב ניזוק
מצלמת הרכב תיעדה את הפגיעה, ולאחר בירור עליתי על זהות הפוגע, סיכמנו שאתקן והוא ישלם ונחסוך פניה לבית משפט,
ברור שלאחר מכן סירב לשלם, ואמר שאין לו כסף וכו'

האם מותר לתובעו בבית משפט?
אין כל ספק שלבית דין הוא לא יתייצב, ולו יצוייר שהיה מתייצב לא היה נשמע להוראתם
(אני מהדרום ומכיר אותם היטב…)

תשובה:

שלום וברכה,

עדיף שתבקש מבית דין באזור שישלחו לו הזמנה אחת ואם לא יבוא תוכל לפנות לערכאות. אבל מעיקר הדין ככל שמדובר בבדואי מכפר בדואים שפגע וברח ועכשיו לא רוצה לשלם, ברור שהוא יגיע לבית דין, ולכן מותר לתובעו בבית משפט מיד.

בהצלחה.

מקורות:

לפי הלכה גם בתביעה מול גוי יש לתבוע בבית דין, ובית דין מזמנים הזמנה אחת ואם לא מתייחס מותר לפנות לבית משפט ואין צורך להמתין לשלושה הזמנות. במקרה הנ"ל שלא נראה שיגיע יש להקל לפנות מיד לערכאות כמבואר בכסף הקדשים סימן כו.