הוצאה בכף מסיר שנמצא על שבתא

שאלה:

הפלטה מכוסה בכירים של "שבתא".האם אני יכול למזוג ישירות מהמרק או מסיר הצ'ולנט לצלחת ?

תשובה:

המתקן של שבתא רק מועיל שיחשב שיש הגבהה ולא מניחים על האש ממש, מה שמאפשר חזרת מאכל יבש לפלטה בשבת עצמה, אבל לענין חששות בישול במידה ויש, כמו במקרה שלך שיש נושא של מגיס שהוא ענין של בישול, אין משמעות לשבתא. ולכן אין להוציא בכף מסיר שנמצא עליה.

מקורות:

משנה ברורה סימן שיח ס"ק קיז

(קיז) אף בקדירה וכו' – אלא יהפוך הקדירה לקערה ולא יוציא בכף ועיין באחרונים דלא נהיגין להחמיר בזה דבאמת העיקר כמו שכתבנו מתחלה דמבושל כל צרכו אפי' להגיס מותר וכמבואר לקמן בסימן שכ"א סוף סי"ט והרוצה להחמיר יחמיר בהגסה ממש אבל להוציא בכף אין להחמיר כלל בנתבשלה כל צרכה ואינה על האש: