גילוי סוד משפחתי למטרות עזרה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול שאלה, בתקווה שאכן כאן המקום לשאול שאלות מסוג זה:
יש לאשתי חברה מאורסת בשעטו"מ והיא הולכת להדרכת כלות. לצערי הרב חברתה של אישתי לא ראתה בית רגיל ושלום בית, אך הדבר ע"פ רוב נשמר בסוד (אבא שלה הוא דמות מוכרת באזור, והמשפחה שלה נחשבת משפחה מוכרת ומוערכת, והיא לא שיתפה את המדריכה שלה. האם ראוי והוגן לספר למדריכה שלה ע"מ שתכוון אותה בצורה שמתאימה למי שלא ראתה שלום בית בבחרותה.
האם מותר לה לומר זאת? או שאלי יפגע הדבר במשפחתה או בהוריה? (כי המדריכה מכירה אותם)
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אני לא רואה בזה כל כך טעם. אם היא מכירה אותם זה בהחלט עשוי לגרום נזק, ולא כל כך בטוח שיש לזה משמעות, בסופו של דבר היא מדברת עם כולן את אותם הדברים פחות או יותר, ואם היא עצמה לא תהיה פתוחה איתה אז בלאו הכי אין הרבה משמעות לידיעה הזו. אתם יכולים לומר למדריכה רק באופן כללי שנראה לכם שיש לה סוג של תמימות כזו שקצת פחות יש לה הבנה בזוגיות וכדאי מאוד לפרט לה יותר מהמקובל. זה יספיק לפי דעתי.

הצטרף לדיון

תגובה 1