לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פלאפונים שנמצאו בחוף היום

שאלה:

שיש מישהוא שקוראים לו
דניאל מצא בעת שהיה בחוף הים באשקלון 2 טלפונים ניידים ארוזים באריזתם המקורית מבלי שנפתחו. לא היו אנשים נוספים בחוף באותה שעה. דניאל נטל את הטלפונים לתחנת המשטרה, ולדרישת המשטרה מסר להם אותם. שווים של הטלפונים הוא 1,500 ש"ח כל אחד. לאחר 5 חודשים, ביום 1.1.2023, התקשרה אליו נציגת המשטרה ומסרה לו כי הוא רשאי לבוא ולקבל את הטלפונים. דניאל, שבקיא במכירת מוצרים באתרי האינטרנט מכר עוד באותו היום טלפון אחד לרפאל ואת השני נתן לביתו נועה במתנה. מאז קבלת הטלפון נועה משתמשת בו רבות, משחקת, מצלמת ומכניסה אליו נתונים רבים. ביום 25.1.2023 התגלה הבעלים המקורי של הטלפונים – אבנר. המשטרה מסרה לאבנר את פרטיו של דניאל, ולאחר שפנה אליו והבין היכן נמצאים כעת הטלפונים דרש אבנר מרפאל ונועה להחזיר לו אותם. האם עליהם לעשות כן?

תשובה:

שלום וברכה,

הפלאפונים שנמצאו אין בהם סימן ולפי הלכה שייכים למוצא – דניאל. דניאל נהג לפנים משורת הדין והניח את הפלאפונים בתחנת המשטרה כדי לאתר את הבעלים. אחרי שהמשטרה החזירו לו מותר לו למכור את הפלאפונים. ולכן אבנר לא יכול לתבוע לא את דניאל ולא את הרוכשים של הפלאפונים – רפאל ונועה. אם רפאל ונועה מסכימים להחזיר לאבנר את הפלאפון, אבנר יצטרך לשלם להם על הפלאפונים – לרכוש מהם את הפלאפונים ולא לקבל אותם בחינם.

בהצלחה.