מכירת כרטיס לגוי לנסיעה בשבת

שאלה:

ישנו בעל הבית יהודי שלצערנו מפעיל את העסק שלו בשבת (ספינות לטיולים) ויש לו עובד יהודי שלא עובד שם בשבת, והיהודי מכר לגוי ביום חול כרטיס לשוט בספינה בשבת, האם מותר ליהודי לקחת אחוזים ממכירת הכרטיס?

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שהעבודה של היהודי היא מכירת הכרטיסים בלבד, וזה נעשה ביום חול ולא בשבת, כך שאין בעיה… אם הוא היה שותף בעסק ולא רק עובד, זה כמובן היתה בעיה, אבל כאשר הוא רק עובד וכל עבודתו היא מכירת הכרטיס, אין כאן שכר שבת.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה כבר בעיה של מסייע לדבר עבירה ותלוי בכמה פרטים, בשעת הדחק גדול כשזה בעיה של פרנסה, אם הוא יכול להשיג במקום אחר, והוא בגדר מומר, יש שהקלו.