לתרומות לחץ כאן

חימום מאכל בשבת – צלייה אחרי בישול

שאלה:

איך ניתן לחמם תבשיל אם יש צלייה אחר בישול?1. מה הכוונה?2.מה האיסור?3.איך מתירים?

תשובה:

שלום וברכה

בס' ארחות שבת פרק א סעיף לד עמדו על שאלה זו, כיצד מותר להחזיר את קדרת החמין לפלטה [לפי תנאי חזרה] הרי זה מתייבש ונעשה צלי ויש צלייה אחרי בישול, וכתבו כמה טעמים לכך, ראשית הלכה זו אינה מוסכמת, ושנית זה הרי לא ממש צלייה כיון שזה בסיר וזה בגדר צלי קידר, וכן עיקר המעשה הוא בישול אלא שגמר הבישול נעשה באופן כזה כמו צלי. והרעיון המרכזי כאן, וכפי שהובא גם בשם החזון איש, שצלייה אחרי בישול עיקרה כשנעשה משהו אחר, אפקט של צלי וכו', אבל כאשר מדובר רק בחימום, אף שמעט מתייבש זה לא נחשב צלייה ומותר. כלומר הקובע אינו אופן החימום אלא התוצאה שלו. הנושא הזה מדובר בפוסקים למשל לגבי חימום חומס שלם מבושל – ארבעס, שהוא התבשל, ועכשיו אני מניח אותו קצת לחימום [כמובן בלי תיבול, כי אםן תיבלתי אותו התבלין אינו מבושל ואסור לעשות זאת בשבת!] שכיון שאין שינוי בגוף הדבר והוא רק התחמם – אין איסור.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל