אטמי אוזניים אלקטרוניים בשבת

שאלה:

ישנם אטמי אוזניים אקטיביים שמסננים רעשי סביבה באמצעים אלקטרוניים. כמובן מדליקים לפני שבת (יכול להיות שהם דולקים תמידית ורק צריך לדאוג לטעון אותם והם עובדים רצוף מעל 20 שעות), שמים אותם בתוך האוזניים לפני השינה וזוכים לשינה מתוקה, כך לדברי המפרסם…
האם לדעתכם מותר להשתמש באטמים כאלה בשבת?

תשובה:

בדרך כלל, כל מכשיר שפועל על ידי הדלקה וכיבוי, נחשב כלי שמלאכתו לאיסור, ואסור לטלטלו בשבת. לדעת הסוברים שכלי שמלאכתו לאיסור שאין לו תשמיש היתר נחשב מוקצה מחמת גופו, אז הוא גם מוקצה חמור של מוקצה מחמת גופו.