קדימת פרי שמברכים עליו שהחיינו

שאלה:

1. האם פרי שמברכים עליו שהחיינו קודם לברכה מפירות שבעת המינים?
2. האם על חרוב אפשר לברך שהחיינו?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

יש נדון גדול בין האחרונים האם פרי שמברכים עליו שהחיינו קודם, מחמת שהוא חביב יותר, אמנם אם יש שם פרי של שבעת המינים שרבים סוברים שהוא קודם לחביב, אף שבאמת יש שם פרי שחביב עליו הרבה יותר, אין להקדים את זה שברכתו שהחיינו.

אין מברכים שהחיינו על חרוב כיון שלא ניכר בו חידושו, ראה שערי הברכה בערכו. יש לדעת גם שהחרוב די נגוע בחרקים.

מקורות:

ראה חיים של ברכה סי' ו ענף ב, לב אברהם וינפלד סי' ל, שרגא המאיר ח"ו סי' ד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. -תודה. מבין מהתשובה שמקדימים פרי מ7 המינים לפני פרי רגיל של שהחיינו.
    -אוכמניות- ראיתי שמברכים עליהם העץ. האם אפשר לברך גם שהחיינו?

  2. אוכמניות טריות בעונתם מברכים עליהם שהחיינו, עכשיו זה לא העונה ולכן אני מאמין שאתה מדבר על פרי מיובש או משומר שלא מברכים עליו שהחיינו.