נעליים וגרביים שנרטבו בשבת

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרבנים!

בשבת האחרונה, יצאתי אל בית הכנסת עם נעלי סניקרס. באמצע הדרך התחיל לרדת גשם זלעפות והנעליים התחילו לספוג מים, המים נכנסו לתוך הנעל והגרביים נרטבו. הרגשתי שבכל צעד אני סוחט מים. בכל מיקרה הסרתי את הנעליים והגרביים הרטובות ושמתי אותן בצד ולבשתי זוג נעליים וגרביים אחר.

השאלות: האם זה נחשב לסחיטה שאסורה בשבת? האם אפשר לתת להם להתייבש לאחר הסרתן, כמו כן הגרביים שנרטבו (האם יש בזה הכנה ליום חול?)

אשמח לעזרתכם בבקשה. תודה מראש!

תשובה:

מותר ללכת עם גרביים רטובים בשבת גם אם זה נסחט מעט וכן בדוגמאות שהזכרת, וזאת משום שאין לו כל שימוש בסחיטה, המים שיוצאים הולכים לאיבוד, וחלקם השני חוזר ונבלע בבגד, ראה ס’ מנחת שבת סי’ פ ס”ק קלא, וכן הורה הגרש”ז אויערבך בס’ מאור שבת ח”ב מכתב לד אות יד. כשמורידים יש לנהוג בזהירות, להמנע מסחיטה ככל שניתן.