משגיח כשרות תלמיד חכם

שאלה:

יש לבן אדם חנות שמוכרת בשר. הוא שכר משגיח לפקח על נתינת הבשר בחבילות למכירה. האם מותר להשתמש במשגיח תלמיד חכם להדביק הדבקות של כשרות על החבילות או האם זה נקראת מלאכה שאינו לפי כבודו וצריך להשתמש בפועלים אחרים של החנות?

תשובה:

שלום וברכה

הכל בענין זה לפי המצב. אם יש יכולת לכבד את אותו תלמיד חכם ולמנוע ממנו מלאכות אחרות מלבד הפיקוח, ברכה תבוא על ראשכם, אבל אם זה כרוך בהוצאה יתירה ובסירבול בעבודה והוא יכול לעשות את זה, זה בסדר.

ברכה והצלחה ורוב שפע.