זמן ביעור פירות שביעית

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אנו קונים פירות וירקות ממקום מהדרין שמוכר אוצר בית דין – כך הצהיר המוכר פעם שעברה ששאלנוהו לפני כמה חודשים.
כעת אין לי מושג מה צריך לעשות לגבי הביעור. והאם אפשר להמשיך לקנות אצלו.

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע למה בדיוק הכוונה, ובכלל פירות שביעית לא נמכרים בחנויות לפי משקל, אבל לגבי עצם שאלתך, ראה כאן לוח ביעור פירות שביעית כל פרי בזמנו המיודע לו. כמובן שלגבי ירקות, הרוב כבר לא של שביעית, הבעיה עכשיו היא רק בעיקר בתפוחי אדמה דלעת בצל וכיוצא באלו שנשמרים זמן רב. בכל מקרה יש הרי לדבריך כשרות מהודרת [תעודה בתוקף!!], ויש לסמוך עליהם שלא ימכרו משהו אחרי זמן הביעור.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה,
    ואם אני בן סמוך על שולחן אבי ואבי לא יודע מהדין הזה אני יכול לזכותו שלא בפניו ?
    או לכל הפחות יכול לעשות אותי שליח ?