ריקוד לצלילי שיר בעייתי

שאלה:

אשתי נמצאת בחוג התעמלות בכללי כשרות וכו' משמיעים מוזיקה חסידית קצבית ורוקדים לפי זה. אשתי אמרה שאחד מהשירים זה שיר הנקרא בשם "אדמה ושמים" בעבר שמעתי ששיר זה במקור בנוי על כנראה אמונה של כת מסויימת במזרח. האם יש באמת חשש בשיר זה. ובמידה ובמקור זה מילים בעייתיות, אך בפועל הזמר וגם הרוקדים כבר לא מתכוונים לזה כלל. האם יש בזה בעיה?

תשובה:

אין חשש. אני לא בטוח שזה נכון, ובכל מקרה אין כאן עבודה זרה, הם לא מתכוונים ולא מבינים… אם היא היתה מנהלת החוג הייתי אומר למה לא להחליף, אבל עד כמה שזה כך וזה לא בשידה אז זה בסדר.