ממזרות מאיסורי לאו

שאלה:

בס״ד
שלום כבוד הרב,
ביאה של איסורי לאו לא יוצרת ממזרות. אך האם איסורי לאו שהתחתנו דווקא כדת משה וישראל, האם הילדים שלהם יהיו ממזרים או ממזרים מדרבנן בגלל שהם התחתנו?

תשובה:

שלום רב,

לא. הם לא ממזרים בכלל (למעט שיטת רבי עקיבא שיש ממזרות מאיסורי לאו אבל שיטתו אינה להלכה).

כמובן שגם לא ממזרים מדרבנן משום שלא גזרו על סיטואציה כזו. את צריכה להבין, לא בגלל שמצאנו במקרה אחד או שנים שגזרו ממזרות שבשאר המקרים גם יהיה ממזרות מדרבנן.