מלווה מלכה אצל חמיו בשנת אבל

שאלה:

שבוע טוב,
כמה שאלות בדיני סעודת מרעים.

א. האם מותר לאשכנזי בשנת אבל ללכת לסעודת מלווה מלכה אצל חמיו ? ואם מתארחים שם עוד גיסים?

ב. במידה ואסור, אם האבל יושב בצד ולא אוכל האם מותר רק להתארח ?

ג. ואם האבל יושב בצד אוכל בנפרד האם הדבר מותר?

ד. דווקא כשיש אוכל הדבר אסור? ואם זה סתם ביקור עם משפחות נוספות מה הדין?

יישר כח.

תשובה:

שלום וברכה

אירוח משפחתי אצל חמיו מותר בשנת אבל.

כאשר יש עוד גיסים, זה כבר שטח אפור ותלוי בענין, אם זה משהו אקראי מזדמן, זה בסדר, סוף סוף מדובר בשיגרה משפחתית קרובה פשוטה, אבל אם מתאספים באופן מכוון למלווה מלכה זה כבר בגדר סעודת מרעים. בלי אוכל כמובן יש להקל.

בשורות טובות.