אכילת דג בשבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
יש סוד לאכול דגים בדווקא בשבת, אך אדם שלא כזה אוהב דגים אם אוכל קצת לדוגמא חלק קטן ממש מהדג שאפילו לא כזית ואחרי זה אוכל משהו אחר האם גם בזה הסגולה או שהסגולה היא דווקא בכזית?

תשובה:

מי שאינו אוהב דגים לא צריך לאכול דג בשבת. נכון שיש בדבר סגולה, אבל עיקר הנושא על פי פשט הוא עונג שבת, ומי שלא אוהב דג וזה לא עונג בשבילו ועוד יותר מכך, אין טעם לאכול. בכל מקרה הסגולה לאו דוקא בכזית…