מותר לאכול שוקולד?

שאלה:

למרות שהשאלה אולי נשמעת מצחיק,
אשאל בכל זאת,
אני רוצה לעבוד בחברה שמשווקת שוקלודים לארץ, רציתי לדעת האם יש כאן אסור של לפני עיוור לא תתן מכשול,
כי הרי שוקולד מכיל סוכר שעלול להרוג?
במידה ואין איסור, רציתי לדעת בבקשה מה המקור לכך?

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לאכול שוקולד, דין ונשמרתם מאוד לנפשותיכם מדבר על דבר שבאופן מידי וישיר מזיק. אכילת סוכר בכמות סבירה ונכונה אינה מסוכנת וגם אם אוכלים מעט יותר, הנזק הוא לטווח מאוד ארוך ומצטבר ומשתנה מאדם לאדם. ולכן אין בזה איסור וממילא גם מותר למכור.