ירושה מנישואים שניים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אשה שהתגרשה ונעשו הסכמי ממון עם הגרוש שהבית נשאר חצי לה בטאבו ועוד 100 אלף שקלים. ועכשיו היא רוצה להתחתן שנית עם אדם אחר.
מה הדין לגבי הנכסים לעניין ירושה לילדים מהבעל הראשון. שהרי לכאורה עכשיו שמתחתנת זוכה בעלה בכל אשר לה. ובקיצור, כיצד יש לה להתחתן והנכסים יישארו לילדים מהבעל הראשון?
תזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה,

אשה שיש לה רכוש לפני נישואין, אם היא מתה לפני בעלה הבעל יורש אותה ולא הבנים שלה. ולכן אשה שיש לה ילדים מנישואים ראשונים ורוצה שהנכסים שלה יעברו לילדים שלה ולא לבעלה, עליה לערוך הסכם קדם נישואין [בין הקידושין לנישואין] שהבעל מסלק את עצמו מהירושה, ומהזכויות שיש לה מהנכסים שלה, ואז הבעל לא יורש אותה, ולא זכאי לקבל את הרווחים של הכספים שלה.

יש לפנות לאדם שיודע לערוך את ההסכם כדי שההסכם יהיה קביל לפי הלכה.

בהצלחה.