האם להקדיש זמן ביום ללימוד הזוהר?

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
איך לשלב את לימוד הזוהר יחד עם לימוד הגמרא וההלכה?

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שלימוד הזוהר אינו תפקידנו כרגע בשלב זה. מי שמילא כרסו בש"ס ופוסקים ורוצה להתחיל ללמוד קבלה בעיון, אשריו ואשרי חלקו, אני עוד רחוק משם.

הזוהר מתאים או לתלמידי חכמים גדולים, או לאנשים שאינם מסוגלים להבין גמרא כלל, ועל זה אמרו שלפחות יגרסו זוהר שאף בלי הבנה נהגו לומר שזה מועיל לטהרת הלב, אבל מי שיכול ללמוד גמרא והלכה בעיון זה כרגע תפקידו.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בחלק מהחומשים מקראות גדולות ישנו זוהר הנגלה והוא מדרשים בפרוש התורה ע"פ הנגלה שכתובים בזהר וזה
    מסתבר שניתן ללמוד