אין עשרה עונים לחזרת הש"ץ

שאלה:

בוקר טוב. מניין של 11 מתפללים שמתוכם אחד בוודאי לא עונה לברכות החזרה ועוד 3 עדיין בתפילת הלחש, כך שעם החזן היינו 7… האם זה ממש לעיכובא שהוא התחיל בחזרה או שיש על מה לסמוך ואין בעיה של ברכות לבטלה?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה יש מחלוקת אחרונים ידועה, ולכתחילה ודאי יש לחשוש לשיטת השולחן ערוך בסימן קכד שאם אין תשעה עונים קרוב ברכותיו להיות לבטלה, אבל בשעת הדחק יש על מי לסמוך גם בששה או שבעה עונים והשאר מתפללים.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.