שימוש בסטנדר מתכוונן בשבת

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרבנים!

האם ניתן להשתמש בסטנדר (עבור קריאת ספרים) שנמצא בבית הכנסת בשבת? או סטנדר שנמצא בבית?
אני אפרט קצת יותר, הסטנדר עשוי מעץ, והוא ניתן לכיוונון, כלומר אפשר לכוון את הגובה של משטח העץ עליו עומד הספר על ידי הוזזת חלק עץ קטן מאחור שמחובר לציר מתכת.
השאלה היא האם ניתן לכוונן את גובה הסטנדר בשבת ללא חשש למלאכה בשבת (בונה, סותר)?

אשמח לעזרתכם בבקשה. תודה!

תשובה:

שינוי מצב בסטנדר מותר בשבת וחג, משום שבכל מצב הוא ראוי לשימוש ואין כאן בנין, ראה שו"ת שבט הלוי ח"ו סי' לב, ומכתבו של הגרש"ז אויערבך בס' מאור השבת ח"ב מכתב לב אות ג.

יום מבורך.