קדיש בחודש ה-12- המשך

שאלה:

היי!
בהמשך לתשובת בית ההוראה היום לגבי קדיש בחודש ה-12, האם מותר בחודש זה לומר קדיש דרבנן בסוף פיטום הקטורת גם אם יש אבל נוסף שאומר קדישים?
ועוד שאלה: האם נהוג שאבל בשנה (לפני החודש ה-12), יעבור לפני התיבה בחול המועד פסח?

תשובה:

שלום וברכה

במקומות שנוהגים שכל האבלים אומרים קדיש יחד ניתן לומר גם אם יש אבל, אמנם במקומות של בני אשכנז שעיקר מנהגם שרק אחד אומר קדיש, אני ממליץ שלא לומר בזמנים שאין חיוב, זה גם מגרע לאבל השני וגם למנהגנו הקדום אין לעשות זאת, ודי לנו שבמשך השנה אנו נוהגים בזה כמנהג הספרדים.

אבל אינו עובר לפני התיבה בחול המועד.